19 Apr 2024
Supportcenter » Kennisbank » De printkwaliteit is slecht: kleuren komen niet overeen of er verschijnen strepen op de discs (DP 4100 serie)
 Inloggen [Wachtwoord vergeten]
Emailadres:
Wachtwoord:
Onthoudt mij:

Zoeken
 Artikel opties
 De printkwaliteit is slecht: kleuren komen niet overeen of er verschijnen strepen op de discs (DP 4100 serie)
Oplossing

De printkwaliteit van de DP 4100 serie kan beïnvloed worden door een aantal factoren:

- Controleer of de verbinding tussen de cartridgehouder en de printkop bevuilt is. Wrijf met een droog doekje de contactpunten schoon. (zie afbeelding)

- Start PTPublisher en klik op Tools (voor MAC gebruikers is dit PTPublisher ipv Tools). Kies vervolgens voor Printer properties/Tools en klik op: Clean Print Head. Het systeem reinigt nu automatisch de printkop. Dit veroorzaakt een hard geluid. Herhaal dit proces totdat de printkwaliteit is verbeterd.

- Controleer of de printinstellingen optimaal zijn ingesteld. Dit doet u door in PTPublisher een label te selecteren en recht de Printer settings te controleren. Zorg ervoor dat de Print Quality op “Best” staat ingesteld en de Saturation op 100.

Om de printkwaliteit altijd optimaal te houden is het van belang om de Disc Publisher altijd gekoppeld te houden aan de computer en ingeschakeld. De Disc Publisher reinigt automatisch de printkop zodat de inkt niet gaat opdrogen of uitlopen. Dit komt de printkwaliteit ten goede.

Meer informatie over de printkwaliteit van de DP 4100 serie kunt u hier vinden: http://server.iad.liveperson.net/hc/s-77406906/cmd/kbresource/kb-2995006734073959887/view_question!PAGETYPE?sq=qualtiy&sf=101113&sg=0&st=549768&documentid=402242&action=view